PAKT

Inrichten van een pakhuis tot kantoor

Jaar - 2018

Locatie - Antwerpen

in opdracht van MAN-architecten

Contacteer onsarrow right

Een oude industriële site van zevenduizend vierkante meter met meerdere pakhuizen, grenzend aan het Groen Kwartier in Antwerpen, wordt nieuw leven in geblazen. PAKT moet de thuishaven worden voor Antwerpse creatieve ondernemers. Voor initiatiefnemers Yusuf Yaman en zijn broer Ismaïl mocht MAN architecten het head office inrichten op de site.   
Op het dak van een van de pakhuizen werden reeds de eerste stappen gezet voor de dakboerderij van PAKT. Alle daken zullen uiteindelijk benut worden om groenten te kweken. 
Het was dan maar een kleine stap om ook een serre in het midden van het kantoor te plaatsen. De serre fungeert als vergaderbox en scheidt de kleurrijke keukenhoek van de werkposten. Qua materialen werden oude toegangsdeuren herwerkt tot schuifdeuren voor de boekenkast en kregen ook oude werktafels een nieuw leven als bureaumeubel. Het kleurenpalet werd bepaald door het Lamorinière groen, een kleur gemaakt door Frans Lamorinière, een Belgische landschapsschilder die leefde in de straat waar PAKT nu gehuisvest is. 

Instagram LinkedIn Pinterest ARCK shop

Abonneer je op de nieuwsbrief

Credits and Copyrights All rights reserved. | Privacy | Disclaimer

Website design & development by Logo Popkorn