Huidige expositie

TheAlfredCollection
Contemporary Home Linen and Rugs

6 mei - 18 juli 2021
donderdag - zondag
14h - 18h of na afspraak
 
Vooraan onze studio is de galerij gehuisvest. Een kenmerkende showcase gelegen op de hoek van de Vlaanderenstraat en de Kloosterstraat, ook wel gekend als dé interieurstraat van Antwerpen. In de galerij geven wij een podium aan designers die ons raken. 

Onze derde exposant is TheAlfredCollection, is het label van Gentse textielontwerpsters Marie Mees en Cathérine Biasino. In 2009 lanceerden Marie en Cathérine een collectie high-end interieurtextiel in natuurlijke materialen, zoals linnen en wol met als motief een ontmoeting tussen vorm en materie. Los van trends en seizoenen, zijn de ontwerpen van TheAlfredCollection tijdloos en duurzaam, ontwikkeld met zorg voor detail.

De rode draad in het verhaal van TheAlfredCollection is de liefde voor mooie, pure materialen en het respect voor productietijd en -proces. Materie wordt met passie, kennis en zorg uitgekozen waarbij sobere en eenvoudige ontwerpen dienen als canvas voor de schoonheid van de materie.

In de tapijten collectie wordt gewerkt met een mix van twee wolsoorten uit Nieuw-Zeeland en Portugal. De Nieuw-Zeelandse wol biedt de juiste zachtheid terwijl de Portugese wol sterkte toevoegt. Om de duurzaamheid te maximaliseren, worden alle tapijten met de hand geweven. Een handgeweven tapijt is zeer arbeidsintensief en neemt ongeveer anderhalve week in beslag. Maar het resultaat straalt een schoonheid uit die in een industrieel proces onmogelijk te bereiken is.

TheAlfredCollection presenteert in de galerij 3 tapijten: Hetty, Farley en Marion.  Deze tapijten zijn geen 'snel design' maar een eerbied voor het archetype tapijt, puur in vorm en functie.

Benieuwd naar de creaties maar niet meteen in de buurt? Je kan de prachtige ontwerpen ook vinden in onze ARCK shop.

ARCK studio. galerij - 21
ARCK studio. galerij - 22
ARCK studio. galerij - 23
ARCK studio. galerij - 24

Voorbije exposities

002 Hans De Pelsmacker

glasobjecten
4 maart 2021 – 2 mei 2021

- permanente selectie blijft te bezichtigen achteraan de studio -

Onze tweede exposant in de galerij was Hans De Pelsmacker
We brachten het kleurenrijkdom van geblazen glas in een reeks objecten door deze Gentse beeldhouwer.
Tot halfweg de jaren negentig, realiseert Hans, monumentale autonome sculpturen in staal. Gaandeweg ontstaat ruimtelijk werk waarbij de relatie tot de omgeving en het functionele het uitgangspunt wordt. Vanuit de traditie van de beeldhouwkunst ontstaan vanaf het jaar 2000 meubel- en lichtontwerpen die ook internationaal grote belangstelling krijgen, denk maar aan de iconische HP01 tafel voor E15.

Kon je niet langskomen maar ben je toch benieuwd? Een deel van de collectie vind je achteraan in de studio en de gehele collectie blijft ookonline beschikbaar op onze ARCK shop. 

ARCK studio. galerij - 32
ARCK studio. galerij - 34
ARCK studio. galerij - 35
ARCK studio. galerij - 40
ARCK studio. galerij - 36
ARCK studio. galerij - 39
ARCK studio. galerij - 33
ARCK studio. galerij - 37

001 Ann Demeulemeester

servies- en lampencollectie
3 december 2020 - 28 februari 2021

- permanente selectie blijft te bezichtigen achteraan de studio -

Onze startexposant in de galerij was niemand minder dan Ann Demeulemeester
Voor de openingstentoonstelling bouwden we een poëtisch universum met het tafelgerei, de glazen en de verlichting die Ann Demeulemeester voor Serax ontwierp. “Het is een zeer uitgesproken collectie. We werden er meteen verliefd op. Je voelt echt de hand van een ervaren designer in deze stukken.” Dat die designer uitgerekend tot de beroemde Antwerpse Zes behoort, deed voor ons de puzzelstukjes in elkaar vallen. "De keramiek van Ann Demeulemeester vult het historische karakter van onze nieuwe locatie perfect aan.”

Kon je niet langskomen maar ben je toch benieuwd? Een deel van de collectie vind je achteraan in de studio en de gehele collectie blijft ook online beschikbaar op onze ARCK shop

ARCK studio. galerij - 30
ARCK studio. galerij - 29
ARCK studio. galerij - 28
Instagram LinkedIn Pinterest ARCK shop

Abonneer je op de nieuwsbrief

Credits and Copyrights All rights reserved. | Privacy | Disclaimer

Website design & development by Logo Popkorn