HUIDIGE expositie

Vooraan onze studio is de galerij gehuisvest. 

Een kenmerkende showcase gelegen op de hoek van de Vlaanderenstraat en de Kloosterstraat, ook wel gekend als dé interieurstraat van Antwerpen. In de galerij geven wij een podium aan designers die ons raken. 

Blijf op de hoogte van onze exposities via onze Instagrampagina of nieuwsbrief.

ARCK studio. galerij - 69

VOORBIJE exposities.

006 OCTOGONY

tijdloos, doordachte lederwaren en accessoires
1 december 2021 - 13 februari 2022

Onze zesde exposant was OCTOGONY. 

Esthetiek en functionaliteit combineren: dat is het doel van het gloednieuwe Brusselse ledermerk.
Charbel Abou Zeidan, architect en designer liet zich bij het ontwerpen inspireren door het iconische CBR-gebouw in Watermaal-Bosvoorde, gebouwd door architect Constantin Brodzki.
Het was liefde op het eerste gezicht. Of op zijn minst een Major Crush tussen de designer en de opvallende octagonale ramen die het gebouw kenmerken. 
In zijn ontwerpen werkte Charbel Abou Zeidan met sobere kleuren en strakke lijnen, steeds met een knipoog naar de geometrische achthoek. 

OCTOGONY is een merk voor de geraffineerde vrouw. Met hun diverse achtergronden zijn ze verenigd door hun passie voor kunst en mode. 
Het is de geest van de jaren zestig en de invloed van de brutalistische architectuur die deze capsulecollectie zo bijzonder maakt. Een perfecte combinatie van esthetiek en pragmatisme, maar wel met een tijdloos karakter. 

ARCK studio. galerij - 58
ARCK studio. galerij - 59
ARCK studio. galerij - 62
ARCK studio. galerij - 63
ARCK studio. galerij - 64
ARCK studio. galerij - 65

005 Veerle Verschooren

glas in lood
14 oktober - 28 november 2021

Onze vijfde exposante was Veerle Verschooren. 
Deze ontwerpster is gespecialiseerd in glas-in-loodramen. 

Al vele jaren brengt Veerle Verschooren licht- en kleurenspel met glas én lood in interieurs waar mensen wonen, werken, spelen. Aangezien ze maatwerk levert, zijn er geen overstocks. Veerle maakt glaswerk dat een leven lang meegaat. Het resultaat is geen mode-item dat het volgende jaar vervangen wordt, maar een love-item dat je een leven lang kan koesteren.

Zij fleurt woonkamers op met haar werk, en probeert met haar eigen symmetrische en kleurrijke stijl zo goed mogelijk te voldoen aan de wensen van haar klant. Wat ze doet, is 100% pure ambacht.

ARCK studio. galerij - 52
ARCK studio. galerij - 53
ARCK studio. galerij - 54
ARCK studio. galerij - 55

004 Atelier Piraat

Meubels en objecten
26 augustus - 10 oktober 2021

Onze vierde exposant was Atelier Piraat. 
In 2018 lanceerden Raf en Pieter een eigen collectie meubilair en objecten. Na zich gedurende vier jaar alleen te hebben toegelegd op maatwerk en totaalprojecten in interieur, was voor het ontwerpersduo uit Belsele de tijd rijp om hiermee voor de dag te komen.
De lamp, de kruk, het wandrek, de bank en de tafel van de collectie Atelier Piraat zijn klaar om voet aan wal te zetten in Antwerpen.

De collectie van Atelier Piraat valt op door zijn grafische karakter en soms speelse stijl. Alle stukken zijn opgebouwd vanuit vlakke, tweedimensionale platen die zijn omgezet in een ruimtelijk object. Op die manier worden ze een grafisch element, maar met een extra dimensie.
Voor Atelier Piraat is een object geslaagd wanneer er een juiste balans werd gevonden tussen materialen, kleuren en vormen.

ARCK studio. galerij - 45
ARCK studio. galerij - 46
ARCK studio. galerij - 47
ARCK studio. galerij - 48
ARCK studio. galerij - 49

003 TheAlfredCollection

Eigentijds huislinnen en tapijten
6 mei - 22 augustus 2021

Onze derde exposant was TheAlfredCollection, het label van Gentse textielontwerpsters Marie Mees en Cathérine Biasino. In 2009 lanceerden Marie en Cathérine een collectie high-end interieurtextiel in natuurlijke materialen, zoals linnen en wol met als motief een ontmoeting tussen vorm en materie. Los van trends en seizoenen, zijn de ontwerpen van TheAlfredCollection tijdloos en duurzaam, ontwikkeld met zorg voor detail.

De rode draad in het verhaal van TheAlfredCollection is de liefde voor mooie, pure materialen en het respect voor productietijd en -proces. Materie wordt met passie, kennis en zorg uitgekozen waarbij sobere en eenvoudige ontwerpen dienen als canvas voor de schoonheid van de materie.

ARCK studio. galerij - 21
ARCK studio. galerij - 22
ARCK studio. galerij - 23
ARCK studio. galerij - 24

002 Hans De Pelsmacker

glasobjecten
4 maart 2021 – 2 mei 2021

Onze tweede exposant in de galerij was Hans De Pelsmacker
We brachten het kleurenrijkdom van geblazen glas in een reeks objecten door deze Gentse beeldhouwer.
Tot halfweg de jaren negentig, realiseert Hans, monumentale autonome sculpturen in staal. Gaandeweg ontstaat ruimtelijk werk waarbij de relatie tot de omgeving en het functionele het uitgangspunt wordt. Vanuit de traditie van de beeldhouwkunst ontstaan vanaf het jaar 2000 meubel- en lichtontwerpen die ook internationaal grote belangstelling krijgen, denk maar aan de iconische HP01 tafel voor E15.

ARCK studio. galerij - 32
ARCK studio. galerij - 34
ARCK studio. galerij - 35
ARCK studio. galerij - 40
ARCK studio. galerij - 36
ARCK studio. galerij - 39
ARCK studio. galerij - 33
ARCK studio. galerij - 37

001 Ann Demeulemeester

servies- en lampencollectie
3 december 2020 - 28 februari 2021

Onze startexposant in de galerij was niemand minder dan Ann Demeulemeester
Voor de openingstentoonstelling bouwden we een poëtisch universum met het tafelgerei, de glazen en de verlichting die Ann Demeulemeester voor Serax ontwierp. “Het is een zeer uitgesproken collectie. We werden er meteen verliefd op. Je voelt echt de hand van een ervaren designer in deze stukken.” Dat die designer uitgerekend tot de beroemde Antwerpse Zes behoort, deed voor ons de puzzelstukjes in elkaar vallen. "De keramiek van Ann Demeulemeester vult het historische karakter van onze nieuwe locatie perfect aan.”

ARCK studio. galerij - 30
ARCK studio. galerij - 29
ARCK studio. galerij - 28
Instagram LinkedIn Pinterest

Abonneer je op de nieuwsbrief

Credits and Copyrights All rights reserved. | Privacy | Disclaimer | Algemene voorwaarden

Website design & development by Logo Popkorn