Galerij

Hans De Pelsmacker 
glass objects

4 maart - 2 mei 2021
donderdag - zondag
14h - 18h of na afspraak
 
Vooraan onze studio is de galerij gehuisvest. Een kenmerkende showcase gelegen op de hoek van de Vlaanderenstraat en de Kloosterstraat, ook wel gekend als dé interieurstraat van Antwerpen. In de galerij geven wij een podium aan designers die ons raken. 

Onze tweede exposant is Hans De Pelsmacker. Tot halfweg de jaren negentig realiseerde deze Gentse beeldhouwer monumentale autonome sculpturen in staal. Gaandeweg ontstaat ruimtelijk werk waarbij de relatie tot de omgeving en het functionele het uitgangspunt wordt. Vanuit de traditie van de beeldhouwkunst ontstaan vanaf het jaar 2000 meubel- en lichtontwerpen die ook internationaal grote belangstelling krijgen. 

Doorheen de jaren begint hij zich meer en meer te engageren voor uiteenlopende opdrachten in de publieke ruimte. Het zijn projecten die zich bevinden in de hybride zone tussen sculptuur en functioneel object, vaak binnen een architecturale context. De laatste jaren groeide het verlangen om terug objecten te realiseren en zijn artistieke praktijk te herdefiniëren. Zo ontdekte Hans ongekende mogelijkheden en de kleurenrijkdom van geblazen glas.

Zijn meest recente collectie glasobjecten is te bezichtigen in de galerij. De nadruk ligt bij deze collectie niet op technisch verfijning of vernieuwing, maar op creativiteit en ambacht. De ontwerpen bestaan uit sobere, compacte composities. De kleuren zijn enkelvoudig rudimentair, omdat het uitzicht sterk wordt bepaald door het doorschijnende glas en de kleurenreflecties. Kleine onvolmaaktheden en sporen van toevalligheden maken deel uit van het ontwerp, en maken elk stuk volledig uniek.

Benieuwd naar de creaties maar niet meteen in de buurt? Je kan de prachtige ontwerpen ook vinden in onze online shop.

Bezoek onze online shoparrow right
ARCK studio. galerij - 7
ARCK studio. galerij - 8
ARCK studio. galerij - 9
ARCK studio. galerij - 10
ARCK studio. galerij - 11
ARCK studio. galerij - 12
Instagram LinkedIn Pinterest

Abonneer je op de nieuwsbrief

Credits and Copyrights All rights reserved. | Privacy | Disclaimer

Website design & development by Logo Popkorn